Αγιορείτικη μελιτζάνασαλάτα

Υλικά:
Μελιτζάνες φλάσκες
Κόκκινη πιπεριά
Μαϊντανό, σκόρδο
Τυρί φέτα

Ψήνετε τη μελιτζάνα είτε στον φούρνο, είτε στα κάρβουνα, είτε στο μάτι της κουζίνας με αλουμινόχαρτο. Με όποιο τρόπο και να διαλέξετε, δεν θα πρέπει να την τρυπήσετε, ώστε να κρατήσει τα υγρά της και θα πρέπει να είναι μαλακή πριν την ξεφλουδίσεις. Όσο ετοιμάζονται οι μελιτζάνες ψιλοκόβετε την πιπεριά, τον μαιντάνο και στο σκόρδο. Μόλις ψηθεί την ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ κρύο νερό, βασικά για να μπορέσετε να την ξεφλουδίσεις. Στη συνέχεια βγάζετε όλη την ψίχα και την τοποθετείτε σε ένα πιάτο, όπου προηγουμένως έχετε βάλει την κόκκινη πιπεριά, τον μαϊντανό και το σκόρδο. Ανακατεύετε προσθέτοντας μια ή δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.Αφού το μείγμα ενωθεί προσθέτετε το τυρί και τα ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου