Υλικά για 4 άτομα:
Για τις κρέπες:
1 συσκευασία Μίγμα για κρέπες ΓΙΩΤΗΣ, 3 αυγά, 400μλ γάλα, 200μλ νερό, 60γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση: 600γρ. κολοκύθα σε κυβάκια, λίγο ελαιόλαδο, 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 250γρ. φέτας, 3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι
Σάλτσα για σερβίρισμα: 1 κεσεδάκι γιαούρτι, δυόσμος, 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ψύνετε την κολοκύθα σε φούρνο στους 200 πάνω σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα έχρι να μαλακώσει. Σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύετε μαζί με την ψημένη κολοκύθα, το δυόσμο, τη φέτα και αλατοπίπερο. Κρατάτε 2 κουταλιές της σούπας γέμιση στην άκρη.
Ετοιμάζετε 8 κρέπες με το μίγμα σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Μοιράζετε τη γέμιση στις κρέπες και τις τυλίγετε σε ρολά.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ τη γέμιση που κρατήσατε μαζί με γιαούρτι, ελαιόλαδο και δυόσμο.Συνοδευέτε την κάθε μερίδα με 2 κουταλιές από αυτή τη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου