Σαλάτα με μπρόκολο, σέλερι, φέτα και ντρέσινγκ γιαουρτιού


Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 5΄ περίπου

Υλικά (για 6 άτομα):

τα μπουκετάκια από 2 μεγάλα μπρόκολα, βρασμένα σε αλατισμένο νερό (όχι παραβρασμένα, πρέπει να κρατάνε στο δόντι)
2 κλωνάρια σέλερι, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
2 μέτριου μεγέθους ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
3 κουτ. σούπας κουκουνάρια ή ηλιόσποροι
2 κουτ. σούπας σταφίδες
1/2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
αλάτι, πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. γλυκού μέλι
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το βρασμένο μπρόκολο με το σέλερι και τη φέτα. Αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, μέχρι να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα. Τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. Τότε προσθέτουμε το κουκουνάρι (φουντούκι) ή τους ηλιόσπορους και τις σταφίδες και ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με το μπρόκολο, τη φέτα και το σέλερι και κρατάμε το υπόλοιπο στην άκρη.

Ντρέσινγκ: Χτυπάμε στο μούλτι το γιαούρτι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα του τηγανιού και σερβίρουμε αμέσως.

Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη (Γαστρονόμος)

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου