Ζυμαρικά με μπρόκολο, μπούκοβο και φέτα


Χρόνος προετοιμασίας: 10΄, Χρόνος μαγειρέματος: 15΄

Υλικά (για 4 άτομα):

500 γρ. ορεκιέτε (ζυμαρικά, αυτάκια)
500 γρ. μπρόκολο
2 σκελίδες σκόρδου
1 κουτ. σούπας μπούκοβο
1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1½ φλιτζ. τσαγιού τρίμματα φέτας
ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καθαρίζουμε το μπρόκολο, κόβουμε τα κοτσάνια σε κύβους και χωρίζουμε τα μπουκετάκια. Τα πλένουμε καλά και τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει. Με τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι. Στο νερό που βράσαμε το μπρόκολο ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.Εν τω μεταξύ, σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μπούκοβο, το σκόρδο και το ζεματισμένο μπρόκολο. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και τα αφήνουμε για 1 - 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου(Γαστρονόμος)

Φωτογραφίες: Studio M.Com / L. Mentzos

Και μιά ιδέα για διακόσμηση - λουλουδάκι-ντοματάκι. Η Ημέρα των ερωτευμένων έρχεται!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου