Ντομάτες με σφιχτή σάρκα
Χοντρό αλάτι
Πιπέρι
Ξύδι (λευκό κρασόξυδο)
Ελαιόλαδο
Λίγη κάπαρη (προαιρετικά)
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση (οριζόντια) και αδειάζουμε τα σπόρια της. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και βάζουμε όλα τα κομμάτια σε ένα ταψί. Ραντίζουμε με ξύδι και αφήνουμε τις ντομάτες να στεγνώσουν στο φούρνο στους 50 βαθμούς Κελσίου. Το καλοκαίρι μπορούμε να αφήσουμε έξω τις ντομάτες σε ένα ηλιόλουστο μέρος να στεγνώσουν, σκεπασμένες με ένα τούλι για να προστατεύονται από τα διάφορα έντομα ή ακόμη και από τα πουλιά. Όταν στεγνώσουν, τις φυλάμε σε ένα γυάλινο βάζο σκεπασμένες με ελαιόλαδο και λίγη κάπαρη. Δοκιμάστε τις στην σαλάτα, μέσα σε κοκκινιστά φαγητά, παντού. Η γεύση τους θα σας εκπλήξει.
Πηγή: www.tsoukali.gr
Χοντρό αλάτι
Πιπέρι
Ξύδι (λευκό κρασόξυδο)
Ελαιόλαδο
Λίγη κάπαρη (προαιρετικά)
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση (οριζόντια) και αδειάζουμε τα σπόρια της. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και βάζουμε όλα τα κομμάτια σε ένα ταψί. Ραντίζουμε με ξύδι και αφήνουμε τις ντομάτες να στεγνώσουν στο φούρνο στους 50 βαθμούς Κελσίου. Το καλοκαίρι μπορούμε να αφήσουμε έξω τις ντομάτες σε ένα ηλιόλουστο μέρος να στεγνώσουν, σκεπασμένες με ένα τούλι για να προστατεύονται από τα διάφορα έντομα ή ακόμη και από τα πουλιά. Όταν στεγνώσουν, τις φυλάμε σε ένα γυάλινο βάζο σκεπασμένες με ελαιόλαδο και λίγη κάπαρη. Δοκιμάστε τις στην σαλάτα, μέσα σε κοκκινιστά φαγητά, παντού. Η γεύση τους θα σας εκπλήξει.
Πηγή: www.tsoukali.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου