Αρωματικό πιλάφι με ξηρούς καρπούς
Υλικά για 4 άτομα
• 4-5 ίνες κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 ξυλαράκια κανέλλας
• 5-6 σπόρους καρδάμωμο, κοπανισμένους
• 5-6 γαρύφαλλα
• ½ φλιτζ. αμύγδαλα, χωρίς τη φλούδα, καβουρδισμένα
• 250 γραμμ. ρύζι μπασμάτι
• ½ φλιτζ. σταφίδες, μαύρες
• 2 φλιτζ. κρύο νερό
• αλάτι
• 2-3 κ.σ. μαϊντανό ή κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
εκτέλεση
Μουλιάζουμε τον κρόκο Κοζάνης σε 3-4 κ.σ. βραστό νερό. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τα μπαχαρικά σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν όλα τα υλικά. Περιχύνουμε το νερό, αλατίζουμε και μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περιχύνουμε το φαγητό με το νερό του κρόκου και αφήνουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό ή το κόλιαντρο και σερβίρουμε. Του ταιριάζει πολύ το στραγγιστό γιαούρτι.
Της Νανάς Δαρειώτη (ΒΗΜΑgourmet)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου