Η πίτα αυτή δεν έλειπε ποτέ από κανένα εορταστικό μυκονιάτικο τραπέζι.
Προετοιμασία - 30 λεπτά, ψήσιμο - 20 λεπτά
Υλικά
4 χωριάτικα φύλλα
300γρ τυροβολιά Μυκόνου (φρέσκο ανάλατο τυρί από πρόβειο, γίδινο η ανάμεικτο γάλα, με κρεμώδη υφή και υπόξινη γεύση) η ανθότυρο, αναμεμειγμένο με φέτα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψυλοκομμένα
2 αυγά
2 κουτ. σούπας άνηθος
αλάτι, πιπέρι
50ml ελαιόλαδο
8 τρυφερά φύλλα φρέσκου κρεμμυδιού για το δέσιμο των πουγκιών

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί, το κρεμμύδι, τα αυγά, τον άνηθο, το λάδι και αλατοπίπερο. Προθερμαίνουμε  τον φούρνο στους 180. Λαδώνουμε  κάθε φύλλο ξεχωριστά και κόβουμε  σταυρωτά σε 4 κομμάτια. Βάζουμε 2 κομμάτια φύλλου το ένα πάνω στον άλλο σταυρωτά και στο κέντρο βάζουμε από 1-2 κουταλιές γέμιση. Κλείνουμε  τα φύλλα σαν πουγκί και τα  δένουμε με το κρεμμυδόφυλλο (η με χοντρό σπάγκο). Τα τακτοποιούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα λαδώνουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να γίνουν τραγανά.
Σερβίρουμε με μια σάλτσα πιπεριάς - χτυπάμε καλά στο μούλτι 3 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης με 30ml ελαιόλαδο, 100γρ ανθότυρο, λίγη ρίγανη και αλατοπίπερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου