Γκιούλμπασι (κρεας στη λαδοκολλα)


Υλικά για 4-6 άτομα
• 500 γραμμ. μοσχάρι (ποντίκι ή χτένι σπάλας), σε μπουκιές
• 500 γραμμ. χοιρινό (σπάλα), σε μπουκιές
• 500 γραμμ. αρνί (μπούτι), σε κύβους
• 2 ξερά κρεμμύδια, σε ροδέλες
• 3-4 σκελίδες σκόρδου
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 4 λαδόκολλες
• 500 γραμμ. κεφαλοτύρι, χοντροκομμένο

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα κρέατα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC, στον αέρα. Απλώνουμε την πρώτη λαδόκολλα πάνω στον πάγκο και βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί. Διπλώνουμε τη λαδόκολλα σε φάκελο (πρώτα τη δεξιά μεριά, ύστερα την αριστερή, μετά την πάνω και τέλος την κάτω). Ανοίγουμε μια δεύτερη λαδόκολλα και βάζουμε το πακέτο με το άνοιγμα προς τα κάτω. Διπλώνουμε πάλι με τις ίδιες κινήσεις. Τέλος, συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουν οι λαδόκολλες. Στην τελευταία φροντίζουμε το άνοιγμα να μείνει προς τα πάνω, για να μη φύγουν τα υγρά. Το βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 2½ ώρες. Μόλις περάσει ο προκαθορισμένος χρόνος σκίζουμε από πάνω τις λαδόκολλες και ρίχνουμε το τυρί σε χοντρά κομμάτια. Ξαναβάζουμε το φαγητό στον φούρνο για 10-15 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το τυράκι.

Της Ειρήνης Τσολακέλλη (ΒΗΜΑgourmet)
φωτό: Δημήτρης Καρτέρης

1 σχόλιο:

  1. πολύ ιδιαιτερο φαγητό και το οτι ψηνεται κλείσμενο στη λαδόκολλα είναι που το κάνει τόσο γευστικό γιατί κρατάει τα ζουμιά του...και τόσο μυρωδάτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή